Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką. Smaczna i rozgrzewająca.
SKŁADNIKI:
- 40 dag mięsa wieprzowego,
- 25 dag pieczarek,
- 2 papryki kolorowe,
- 1,5 litra rosołu,
- do smaku sól morska prowansalska Kamis,
- pieprz czarny Kamis,
- papryka,
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka ziół prowansalskich Kamis
- 2 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzewamy olej, dodajemy mięso pokrojone w kostkę, podsmażamy, doprawiamy solą, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy. Następnie przekładamy mięso do garnka z wrzącym rosołem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, pokrojoną w słupki paprykę oraz oczyszczone pieczarki pokrojone w plastry, gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 10-15 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Z pieczarkami gulaszowej jeszcze nie robiłam – pora spróbować.
Pingback: Mops w kuchni » Blog Archive » Podsumowanie akcji Warzywa psiankowate 2012