Zupa gulaszowa (z pieczarkami)

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką. Smaczna i rozgrzewająca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 40 dag mięsa wieprzowego,
  • 25 dag pieczarek,
  • 2 papryki kolorowe,
  • 1,5 litra rosołu,
  • do smaku sól morska prowansalska Kamis,
  • pieprz czarny Kamis,
  • papryka,
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich Kamis
  • 2 łyżki oleju

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzewamy olej, dodajemy mięso pokrojone w kostkę, podsmażamy, doprawiamy solą, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy. Następnie przekładamy mięso do garnka z wrzącym rosołem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, pokrojoną w słupki paprykę oraz oczyszczone pieczarki pokrojone w plastry, gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 10-15 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Zupa gulaszowa (z pieczarkami)

  1. Pingback: Mops w kuchni » Blog Archive » Podsumowanie akcji Warzywa psiankowate 2012

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *