Zupa rybna z łososia, czerwonej soczewicy i warzyw. Zupa rybna jest bardzo smaczna.
Składniki:
250 g świeżego łososia bez skóry
1 opakowanie zupy z soczewicy SYS (składa się tylko naturalnych składników)
2 ząbki czosnku,
2 szczypty pieprzu młotkowanego z kolendrą
2 marchewki
1/4 selera
1 pietruszka
sól morska do smaku
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, wkładamy starte warzywa na tarce o dużych oczkach, dodajemy odrobinę soli, ziele angielskie i liście laurowe, wsypujemy całe opakowanie Zupy z soczewicy z serii Dania Babci Zosi,wraz z dołączoną przyprawą i gotujemy około 20 minut. Następnie wkładamy kawałki łososia, doprawiamy młotkowanym pieprzem z kolendrą, ewentualnie solą i gotujemy 5 minut. Zupę rozlewamy do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia, robimy kleksy ze śmietany i dekorujemy natką pietruszki. Pierwszy raz jadłam takie połączenie w zupie, ale wybór był trafny. Zupa jest bardzo smaczna.