Zupa brokułowa z klopsikami.
SKŁADNIKI:
- 1 brokuł
- 1 kostka bulionu drobiowego z pietruszką
- szczypta chilli
- szczypta gałki muszkatałowej
- sól i pieprz do smaku
- śmietana
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Umyty brokuł dzielimy na różyczki, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy kostkę bulionu drobiowego z pietruszką, gotujemy do miękkości. Gdy brokuł jest odpowiednio miękki miksujemy go dokładnie na krem za pomocą blendera Triblade, następnie doprawiamy chilli, gałką muszkatałową i solą, gotujemy jeszcze chwilkę na małym ogniu. Rozlewamy do miseczek, podajemy z klopsikami, robimy kleksy ze śmietany i posypujemy pietruszką dla ozdoby.
Pingback: Zupa brokułowa z serem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom