Bezglutenowe naleśniki budyniowe bez mąki i cukru, które mają tylko ok. 65 kcal.
Na deficycie kalorycznym można jeść również pyszne naleśniki, tylko trzeba mieć dobry przepis jak te naleśniki: fit budyniowe naleśniki bez zwykłej mąki i cukru, zamiast budyniu można wykorzystać skrobię ziemniaczaną lub kukurydzianą.
Ja smażę naleśniki na patelni 23 cm i zawsze wychodzą mi 4 sztuki, naleśniki nie rozpadają się, są sprężyste, po usmażeniu dobrze się rolują. Naleśniki bez glutenu robi się bardzo szybko, trzeba jedynie poczekać 15 minut, aż nasze ciasto odpocznie.
![](http://straga.pl/wp-content/uploads/2023/03/bezglutenowe-naleśniki-budyniowe-.jpeg)
Jeśli szukasz przepisu na inne naleśniki, to kliknij w poniżej umieszczone przepisy:
– tradycyjny przepis naleśniki na mleku, wodzie gazowanej z mąką i jajkami
– naleśniki na wodzie bez mleczne
– naleśniki budyniowe bez jajek
– naleśniki bez mleka i jajek.
– albo inne naleśnikowe inspiracje
Składniki na 4 cienkie bezglutenowe naleśniki budyniowe bez mąki i cukru:
120 ml mleka 3,5 % rozrobionego z wodą *może być pół na pół, może być mleko 0,5 %, czy 1,5 % tłuszczu
1 jajko,
40 g- proszek budyniowy bez cukru, albo skrobia ziemniaczana czy kukurydziana
szczypta soli
2 łyżeczki oleju do smażenia
Jak zrobić bezglutenowe naleśniki budyniowe bez mąki i cukru? Wszystkie składniki przełożyłam do blendera i zmiksowałam, zostawiłam na 15 minut by ciasto odpoczęło. Naleśniki są usmażone z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni. Ja smażę naleśniki na patelni 23 cm, masę leję na oko, ale zawsze wychodzą mi 4 sztuki.
Wielkość i ilość naleśników zależy od wielkości patelni. Podałam je na wytrawnie bo takie lubię najbardziej, 1 bez farszu naleśnik ma tylko 65 kcal, od nas samych zależy jaki farsz damy. Mój farsz z niskokalorycznego serka, plasterka chudej wędzonej szynki, miksu sałat, 2 pomidorków koktajlowych i 3 pokrojonych drobno plasterków ogórka ma ok. 70 kcal. Smacznego!
![Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...](http://www.linkwithin.com/pixel.png)