Co zrobić z pomidorów?

Co zrobić z pomidorów? Przetwory z pomidorów.

Co zrobić z pomidorów? Oczywiście można zrobić zupę z pomidorami. Ale, żeby zachować smak pomidorów na pozostałe pory roku, to najlepsze są przetwory z pomidorów. Zobacz nasze ulubione przepisy z pomidorami – to nasze domowe inspiracje na to, co zrobić z tych warzyw. Sprawdź wszystkie nasze pomysły na przetwory z pomidorów! A jest ich 16. Pomidory to bardzo uniwersalne warzywo, latem gdy są świeże i pachnące wykorzystuję je w kuchni na bieżąco na wszelakie sposoby, w pozostałym okresie korzystam z moich przetworów z pomidorów, które chcę Wam dzisiaj pokazać. Pomidory na zimę warto zrobić sierpniu, wtedy są tanie i najsmaczniejsze.
przetwory z pomidorów

Pomidory zawierają dużo witamin- A, z grupy B, C, E i K. Do tego magnez, potas, sód, cynk, wapń i żelazo. Regularne jedzenie pomidorów sprzyja prawidłowej pracy układu moczowego, odpornościowego i trawiennego . Zaznaczyć też trzeba mocno, że pomidory mają bardzo mało kalorii więc można jej jeść do woli. Dlatego jeżeli jesteście na diecie odchudzającej, śmiało i bez ograniczeń jedzcie pomidory 🙂

Sierpień i wrzesień to wysyp pomidorów, letnie pomidory są aromatyczne, smaczne i tanie, a Wy znów macie problem i zastanawiacie się co zrobić z pomidorów?

Ja każdego roku robię różne przetwory z pomidorów, polecam Wam szczególnie te sprawdzone przepisy z pomidorami w roli głównej:
pomidory w słoikach

Suszone pomidory w zalewie

Pieczone pomidory

Pomidory na zupę do słoików

Domowy ketchup ze świeżych pomidorów

sos pomidorowy na zimę

słodki Relish

k
olejny sos pomidorowy do słoików

błyskawiczny sos ze świeżych pomidorów

Sos ze świeżych pomidorów do słoików.

Domowy sok pomidorowy

Domowy przecier pomidorowy .Puree pomidorowe

Koktajl pomidorowy bez gotowania

Przepis na suszone pomidory w zalewie oliwnej

Ogórki w sosie pomidorowym na zimę

Grzyby w pomidorach. Rydze w pomidorach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Co zrobić z pomidorów?

  1. Pingback: Grzyby w occie - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *